Masa de Crăciun e o tradiție păstrată de fiecare dintre noi, însă nu foarte mulți oameni își permit să cheltuiască sute de lei pe produsele tradiționale, mulți dintre aceștia limitându-se la doar câteva produse. Un lucru e cert: de pe masa de Crăciun nu lipsesc carnea de porc, caltaboșii, toba, cârnații de porc sau cozonacul. Pentru toate aceste lucruri, gorjenii vor scoate din buzunar câteva zeci de lei.
În piețele din Târgu Jiu, prețul pentru un kilogram de carne de porc pornește de la 18 lei și poate ajunge la 22 de lei, în timp ce în supermarketuri, aceeași cantitate de carne poate fi cumpărată cu 17 lei. Un kilogram de caltaboși costă 13 lei în marile magazine și poate ajunge la 18 lei în magazinele de profil, iar un kilogram de cârnați de casă depășește 20 de lei.
Cel mai ieftin și cel mai vândut produs tradițional specific sărbătorii Crăciunului este cozonacul. Pentru un cozonac, gorjenii pot plăti cinci lei, dacă optează pentru un cozonac obișnuit cu nucă sau rahat, dar pot plăti și câteva zeci de lei pentru un cozonac cu ciocolată sau alte creme deosebite. Așadar, masa de Crăciun va scoate din buzunarul fiecărui gorjean cel puțin 100 de lei.
Masa de Crăciun e o tradiție păstrată de fiecare dintre noi, însă nu foarte mulți oameni își permit să cheltuiască sute de lei pe produsele tradiționale, mulți dintre aceștia limitându-se la doar câteva produse. Un lucru e cert: de pe masa de Crăciun nu lipsesc carnea de porc, caltaboșii, toba, cârnații de porc sau cozonacul. Pentru toate aceste lucruri, gorjenii vor scoate din buzunar câteva zeci de lei.
În piețele din Târgu Jiu, prețul pentru un kilogram de carne de porc pornește de la 18 lei și poate ajunge la 22 de lei, în timp ce în supermarketuri, aceeași cantitate de carne poate fi cumpărată cu 17 lei. Un kilogram de caltaboși costă 13 lei în marile magazine și poate ajunge la 18