Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se gândesc deja la felurile de mâncare pe care le vor pune pe masa de Crăciun. Medicii specialiști ne sfătuiesc să mâncăm din toate, dar în cantități moderate. După încheierea postului ce precede Crăciunul, majoritatea dintre noi se vor repezi să recupereze prin mâncăruri bogate în grăsimi, în cantități mari. Maioneza, carnea de porc grasă, sarmalele au o influență nu tocmai pozitivă asupra vezicii biliare.
Mesele pline de bunătăți, mancarea bogată în grăsimi, vremea rece, alcoolul, dar și sedentarismulsunt principalele cauze ale dereglajelor organismului, care duc la apariția diverselor afecțiuni. Obiceiurile de consum din preajma sărbătorilor sunt o problemă des invocată de cei care, în preajma Crăciunului sau a Anului Nou, au o alimentație nu tocmai sănătoasă.
Abundența și consumul excesiv la mesele tradiționale, mai ales după o perioadă de post, pot provoca indigestii, colici biliare, colecistite, pancreatiteși, nu în ultimul rând, alergii alimentare sau parazitoze. Țineți cont de faptul că obiceiurile alimentare sănătoase trebuie păstrate și iarna printr-un plan de alimentație corect.
Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se gândesc deja la felurile de mâncare pe care le vor pune pe masa de Crăciun. Medicii specialiști ne sfătuiesc să mâncăm din toate, dar în cantități moderate. După încheierea postului ce precede Crăciunul, majoritatea dintre noi se vor repezi să recupereze prin mâncăruri bogate în grăsimi, în cantități mari. Maioneza, carnea de porc grasă, sarmalele au o influență nu tocmai pozitivă asupra vezicii biliare.
Mesele pline de bunătăți, mancarea bogată în grăsimi, vremea rece, alcoolul, dar și sedentarismulsunt principalele cauze ale dereglajelor organismului, care duc la apariția diverselor afecțiuni. Obiceiurile