Consilierii locali USL, cu mandat de la clujenii de pe Edgar Quinet care au rămas blocaţi după prima zăpadă, au cerut primarului de Cluj ca artera să fie preluată de municipalitate.
După ce aprobă documentaţii pentru proiecte în zone fără infrastructură, Primăria nu mai are niciun control asupra dezvoltatorilor care teoretic sunt obligaţi să rezolve accesul către noile locuinţe. În aceste condiţii, cumpărătorii din noile blocuri sunt nevoiţi să facă presiuni ca străzile lor să intre în circuitul public al taxelor şi impozitelor locale.
Consilierul USL Ioana Sanda Borza a solicitat public, la ultima şedinţă a Consiliului Local (foto), edilului Emil Boc, ca artera Edgar Quinet să fie preluată în domeniul public. Cererea vine după ce oamenii care locuiesc pe această stradă din cartierul Mănăştur s-au trezit, după prima nisoare, că sunt blocaţi şi că firmele de deszăpezire ocolesc tocmai strada lor. Surpriza a fost şi mai mare când clujenii au aflat că artera nu a fost donată Primăriei şi este proprietate privată (deţinută de dezvoltatorul imobiliar Mănăştur Holding), motiv pentru care cetăţenii pot beneficia de servicii de deszăpezire doar contra-cost. "Vorbim despre o arteră care deserveşte 500 de locuitori care stau în zonă, care toţi plătesc taxe şi impozite la Primărie", a mai subliniat consilierul local.
"Am copilărit în Mănăştur, de aceea am optat să locuiesc în ansamblurile de pe Edgar Quinet. Este aproape de pădure, nu este o zonă poluată şi poţi privi tot Clujul când doreşti. La prima zăpadă am făcut muncă patriotică şi ne-am dat seama că constructorii nu au fost atât de proşti când au trasat drumurile din zona noastră. Prin faptul că n-au pus ciment de calitate pe toată stradă, iar la ninsoare am avut material antiderapant direct de la sursă, din strada noastră. Cu siguranţă a calculat toată chestiunea ca cimentul se se sfărme până iarna,