Pentru a preveni apariţia unor toxiinfecţii alimentare în această perioadă, la nivelul DSVSA Tulcea există un program de acţiuni în care sunt incluşi medicii veterinari inclusiv de la Circumscripţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Circumscripţiile Sanitare Veterinare Zonale, care vor verifica modul în care sunt respectate măsurile de supravaghere privind starea de sănătate a animalelor, sacrificarea porcilor în abatoare, condiţiile de funcţionare a unităţilor de procesare a cărnii, a laptelui, a unităţilor de panificaţie, precum şi respectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în spaţiile de depozitare şi comercializare a produselor alimentare de origine animală şi nonanimală, controlul pieţelelor agroalimentare, precum şi a unităţilor de alimentaţie publică, care organizează mese festive de Revelion.
Potrivit directorului DSVSA Tulcea, dr. Mitică Tuchilă, chiar şi pentru sacrificările de porci din gospodării există cadru şi medici veterinari care pot face examenul trichineloscopic.
„În cazul depistarii unor cazuri de trichineloză proprietarul animalului sacrificat este despăgubit la o valoare de piaţă stabilită de comisia de evaluare, conform H.G. 1214/2009”, a declarat directorul DSVSA Tulcea.
Potrivit sursei, se vor avea în vedere şi unităţile de comercializare peşte unde se va urmări starea de prospeţime a peştelui comercializat, condiţiile de comercializare, documentele de provenienţă.
Programul de activitate a fost prelungit la cele două circumscripţii de control alimente din Piaţa Sfântu Gheorghe (Nouă) şi Piaţa Veche, până la ora 19.00, respectiv ora 17.00.
Pentru a preveni apariţia unor toxiinfecţii alimentare în această perioadă, la nivelul DSVSA Tulcea există un program de acţiuni în care sunt incluşi medicii veterinari inclusiv de la Circumscripţiile Sanitare V