Intră sau nu UDMR la guvernare? - asta era întrebarea si-n loc să dea zăpada sau să facă şaibe, poporu' sa obişnuit să stea-n lopată şi să privească.
Unii sunt furioşi că Băsescu l-a numit pe Ponta, alţii reclamă că exact asta se reproşa în vară – încălcarea Constituţiei –: deci era unica variantă onestă.
De fapt, n-ar trebui să fie mari dileme. La cum se anunţă vremurile în economie, ar trebui să stăm încolonaţi de bună voie în faţa strungurilor sau a sapelor de căpălit. Ar mai trebui să comentăm diverse abordări ale tăvălugului crizei: poate cum pui un bănuţ deoparte, poate cum să mai circuli şi cu autobuzul – şi nu politică. Dar din păcate România a ales să fie iarăşi mult prea interesantă pentru propriul popor: deci stăm în lopată şi ne uităm la ştiri.
Se întâmplă cam aşa: PNL spune că udemeriştii n-au ce căuta în guvern după ce la guvernare au fost când se tăiau salariile. Daaa? - dar uneperistul Gabriel Oprea nu era tot acolo? În plus: a fost sau nu necesară austeritatea? - liderii puterii de acum spun că vor menţine unele măsuri – şi bine fac.
Apoi: nu cred în “discreţia” cu care preşedintele l-a desemnat premier pe Victor Ponta: pe pagina de web a Preşedenţiei: şi zic aşa: surprize vor veni la girul pentru anumiţi miniştri din guvernul Ponta 2. Şi: mă refer la unele dintre propunerile liberalilor.
Vorbind despre UDMR: pe de o parte e bucata (zisă) cu ştaif a politicii româneşti şi numai bună de arătat în exterior. Pe de altă parte, da: UDMR e interesată să-şi menţină cotizanţii în deconcentrate şi în aparatul ministerial. Cel mai mult însă e turnesol pentru USL: Antonescu plus baronetul liberal şi pesedist versus Ponta şi gruparea Tăriceanu, de la liberali.
Până acum, dilemele astea sunt singurele chestiuni concrete (sic!). În afară de nume şi funcţii, noul guvern încă nu reuşeşte să comunice lucruri simple – adică să apară la tv