Un hangar şi un elicopter sunt obiectivele pe care Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca le solicită de mai bine de doi ani, în scopul dezvoltării capacităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă.
Consiliul Judeţean se angajează, în sfârşit, să cofinanţeze construcţia unui hangar pentru staţionarea şi protecţia elicopterelor, în incinta Aeroportului clujean. Investiţia este evaluată la peste două milioane de euro, urmând ca o bună parte din fonduri să fie accesată printr-un program de finanţare europeană. Beneficiarul acestei investiţii este Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca. Comandantul unităţii, Daniel Persu, a explicat că după ce se va realiza hangarul, va putea fi achiziţionat şi un elicpoter de mici dimensiuni, tot din fonduri europene.
La şedinţa Consiliului Judeţean de astăzi ar urma să se aprobe un proiect ce vizează cofinanţarea construcţiei unui hangar pentru elicoptere şi a unor platforme de staţionare şi decolare. Terenul pentru acest obiectiv, de 3 ha - situat în incinta Aeroportului Intrenaţional Cluj Napoca - a fost oferit de către Consiliul Judeţean, încă de acum doi ani, Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca. Pentru că nu a existat finanţare din partea autorităţilor locale sau din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor, demararea construcţiei hangarului a întârziat. „Sper ca acum situaţia să stea altfel. Proiectul nostru este agreat de preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. Acesta ne-a promis că ne va acorda tot sprijinul pentru realizarea hangarului", a explicat comandantul Unităţii Speciale de Aviaţie, Daniel Persu. Acesta a subliniat că fondurile europene ar putea fi accesate prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania de Nord, care activează la nivelul regiunii, din iniţiativa consiliilor judeţene, şi care, în ultimii doi ani, s-a ocupat de proiectul europe