Apariţia unui Minister al Fondurilor Europene este o idee "foarte bună". Ruperea Ministerului de Finanţe în două ministere e "o decizie politică", important e să nu existe o suprapunere de atribuţii. Bugetul pe 2013 trebuie să fie "realist". România va avea anul viitor "o creştere economică modestă". Declaraţiile au fost făcute la RFI de vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, Mihai Tănăsescu.
În opinia lui Mihai Tănăsescu, "România în 2013 are şanse mari de a-şi continua acest drum de creştere economică. Sigur, va fi o creştere economică modestă, ca la nivelul marii majorităţi a ţărilor din UE".
Vicepreşedintele BEI apreciază că Guvernul Ponta II trebuie să aibă trei obiective economice în 2013: bugetul, investiţiile şi fondurile europene. "Focalizarea trebuie să stea pe trei mari componente. Cel mai important este bugetul pe anul viitor, care trebuie să fie unul realist, care să reflecte continuarea reformelor structurale şi nu în ultimul rând a reformelor structurale din domenii cheie, precum administraţia fiscală, companii de stat", spune Tănăsescu.
"În al doilea rând, cred că este foarte important să prioritizăm, să prioritizăm acele cheltuieli de investiţii, care ne aduc valoare adăugată, să avem bine definite sursele de finanţare şi nu în ultimul rând termenele de implementare", continuă el.
"În al treilea rând, foarte important, modul în care administraţia centrală şi locală va fi pregătită pentru a putea atrage noi resurse de la Comisia Europeană, din fondurile structurale şi de coeziune. Cred că este cheia succesului, pentru a avea o creştere economică bună în anul care urmează", apreciază Tănăsescu.
Ministerul Fondurilor Europene, "o idee foarte bună"
Întrebat cum priveşte înfiinţarea unui Minister al Fondurilor Europene, Mihai Tănăsescu a răspuns: "Este o idee, cred eu, foarte bună! Ştim că şi al