Lucia Ana Varga, propusă pentru postul de ministru al Pădurilor şi Apelor, a fost secretar de stat la Ministerul Mediului în perioada 2005-2008.
Absolventă a Universităţii Tehnice din Timişoara, şi-a început cariera profesională ca profesor la o şcoală generală din Oradea, unde a activat timp de 7 ani, apoi a fost profesor în cadrul Inspectoratului Şcolar Bihor. Din 1998 până în 2004 a fost inspector la Agenţia Protecţia Mediului Bihor.
Între 2007 şi 2009 a deţinut calitatea de preşedinte al Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea. Din 2008 este deputat în Parlamentul României.
Împotriva cultivării "produselor" modificate genetic
Lucia Varga se declara, anul trecut, împotriva cultivării "produselor" modificate genetic.
Într-o postare pe blogul său, Lucia Varga scria în primăvara anului 2011 că îi îndeamnă pe cei aflaţi la guvernare să facă studii pentru a vedea dacă există sau nu impact al organismelor modificare genetic asupra sănătăţii populaţiei. “Sunt ţări ca: Austria, Franţa, Ungaria, care spun că s-au constatat efecte negative asupra sănataţii oamenilor, afectând ficatul şi rinichii”, scria pe blog deputata, adăugând că “atât cât îmi stă în putinţă, alături de mai multe organizaţii neguvernamentale care sunt alături de mine, voi fi împotriva cultivării produselor modificate genetic pe teritoriul ţării noastre”.
Fără conturi şi depozite
Împreună cu soţul ei, deţine două terenuri intravilane şi două apartamente în Oradea. Are un autoturism Skoda, cumpărat în 2004.
Nu deţine conturi sau depozite bancare a căror valoare totală să depăşească 5.000 de euro, potrivit declaraţiei sale de avere completate în iunie a.c. În 2012 a contractat un credit de 86.000 de lei, scadent în 2016, de la BCR Oradea.
Veniturile anuale încasate din funcţia de deputat s-au ridicat la 50.784 de lei. Soţul ei, N