Primele demersuri pentru listarea la bursă a Complexului Energetic Oltenia au fost făcute în şedinţa de Guvern de marţi. Pe ordinea de zi a apărut un proiect de hotărâre pentru aprobarea strategiei de vânzare a unui pachet de acţiuni nou emise prin ofertă publică de majorare a capitalului social al Societăţii Comerciale Complexul Energetic Oltenia, care ulterior a fost scos. În schimb, Guvernul amână cu încă un an, până în decembrie 2013, listarea unor acţiuni la companii de stat, printre care şi CEO.
Un proiect de hotărâre prin care se aproba modul cum se va face listarea pe bursă a CE Oltenia a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern urmând probabil să fie dezbătut într-o nouă şedinţă. Pe de altă parte, Guvernul a decis ca termenul în care procedurile de admitere la tranzacţionare trebuie finalizate să fie din nou amânat, de la 31 decembrie 2012 la 31 decembrie 2013.
Potrivit angajamentelor cu Fondul Monetar Internaţional, Guvernul ar fi trebuit ca până la finele acestui an sau începutul anului viitor să introducă pe piaţa de capital pachete de acţiuni ale companiilor Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia, Elcen Bucureşti, CFR Marfă, Tarom, Hidroelectrica, Romgaz şi Nuclearelectrica.
Privatizare prin majorare de capital
Iniţial, Guvernul dorea aprobarea unei strategii pentru listarea la 15% din acţiunile CE Oltenia. Directorul companiei, Laurenţiu Ciurel, a declarat că această privatizare se va face prin majorare de capital. „S-a convenit la ora aceasta este o subscriere de capital, prin adăugarea a 15%, se inventează, cu ghilimelele de rigoare, care se pun în vânzare, iar cei care cumpără, varsă niște bani în bugetul companiei, iar 78%, pe care le are statul acum, nu înseamnă că scad 15% și rămâne cu 78 minus 15, ci la 100% se adaugă 15% și se face 78% din cei 115% minus. Deci, statul rămâne tot cu un conf