Cartea scrisă de jurnalistul Virgil Lazăr, care prezintă modul cum a fost apărată ordinea în zilele istorice ale Marii Uniri de la Alba Iulia, se poate găsi în librării.
Cea mai nouă carte a jurnalistului României Libere, Virgil Lazăr, „Florian Medrea, apărătorul Marii Uniri" a apărut în librării. Volumul cuprinde activitatea ofiţerului Florian Medrea care, cu un detaşament organizat şi condus de el, a apărat ordinea la Alba Iulia în zilele istorice ale Marii Uniri. Cartea este prefaţată de directorul Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) Cluj, Doru Radosav, iar postfaţa îi aparţine Alexandrei Medrea, nepoata lui Florian Medrea. „Dincolo de respunerea, pe alocuri, inedită a povestirii noastre colective fondatoare şi legitimatoare, cea a anului 1918, se uzitează şi de proximităţile memorialistice ale istoriei orale, cum este cazul mărturiei Alexandrei Medrea, nepoata lui Florian Medrea. Citim în primă ediţie aspecte legate de potenţialul organizatoric şi de autoadministrare a elitei politice şi militare româneşti din 1918-1919, de aspecte ale exerciţiului specifice unei autorităţi de stat „sui-generis", care a gestionat cu pricepere şi inteligenţă starea de derută şi de degringoladă de după disoluţia Imperiului", reprezintă un pasaj al cărţii, ce îi aparţine lui Doru Radosav.
Cartea scrisă de jurnalistul Virgil Lazăr, care prezintă modul cum a fost apărată ordinea în zilele istorice ale Marii Uniri de la Alba Iulia, se poate găsi în librării.
Cea mai nouă carte a jurnalistului României Libere, Virgil Lazăr, „Florian Medrea, apărătorul Marii Uniri" a apărut în librării. Volumul cuprinde activitatea ofiţerului Florian Medrea care, cu un detaşament organizat şi condus de el, a apărat ordinea la Alba Iulia în zilele istorice ale Marii Uniri. Cartea este prefaţată de directorul Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) Cluj, Doru Radosav, iar pos