Instanţa clujeană a anulat demersul ruşilor, care acuzau echipa din Gruia de spălare de bani şi înşelăciune, decizia fiind de neîncepere a urmăririi penale faţă de preşedintele „feroviarilor”, Iuliu Mureşan.
Tribunalul Cluj a respins plângerea făcută de FC Moscova împotriva deciziei procurorilor de a nu începe urmărirea penală faţă de clubul de fotbal CFR. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.
CFR Cluj este acuzat de reprezentanţii ruşilor de fals, înşelăciune şi spălare de bani. Aceştia susţin că reprezentanţii campioanei României la fotbal şi-au însuşit 650.000 de euro din transferul jucătorului suedez Mikael Frank Dorsin. Contractul pentru transfer a fost încheiat contra sumei de 1,65 milioane de euro, însă Dorsin nu a mai ajuns de la CFR Cluj la FC Moscova, sudezul plecând în Norvegia, la echipa Rosenborg. Suma a fost virată în contul CFR Cluj în iunie 2008.
Conform clauzelor contractuale, în cazul în care jucătorul refuza să semneze, CFR Cluj urma să restituie banii clubului moscovit. Reprezentanţii CFR susţin că suma de 1,65 milioane de euro au fost returnată în totalitate, 650.000 de euro fiind trimişi în două conturi din Letonia, deschise pe numele a două societăţi de tip offshore, înregistrate în două zone cunoscute ca paradisuri fiscale: Seychelles şi Insulele Virgine Britanice.
Reprezentanţii FC Moscova susţin că au primit înapoi doar 1 milion de euro. Ruşii spun că plăţile făcute către firmele offshore au fost prezentate ca fiind făcute „la indicaţiile FC Moscova", însă clubul nu a avut şi nu are nici în prezent conturi în Letonia. Plângerea penală a reprezentanţilor FC Moscova a fost în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, iar procurorii au decis neînceperea urmăririi penale faţă de preşedintele CFR, Iuliu Mureşan.
Conducătorii clubului au arătat că suma de 1,65 milioane de euro a