La fel ca lafiecare final de an, primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut bilanţul principalelor realizări şi nerealizări,dând socoteală în faţa sucevenilor de proiectele pe care le-a propus şi le-a pus în practică, dar şi de ce intenţionează de acum înainte.
„A fost cel mai bun an al Primăriei Suceava din ultimii 23 de ani”, a spus Ion Lungu, după ce a tras linie la lucrările efectuate în ultimele 12 luni.
„Anul acesta s-au dat în folosinţă proiecte importante, începând cu modernizarea zonei centrale, realizarea parcărilor subterane, asfaltarea bulevardului principal dintr-un capăt în altul al oraşului, modernizarea iluminatului public, dar şi modernizări şi fluidizări de trafic, precum lărgirea străzii Mitropoliei, lărgirea intersecţiei strazii Mitropoliei cu Ana Ipătescu, lărgirea intersecţiei străzii Petru Rareş cu Mirăuţi, către Piaţa Mare. S-au făcut lucrări de calitate, cele mai de amploare lucrări din municipiul Suceava de după Revoluţie”, a spus şeful municipalităţii sucevene.
Tot anul acesta a fost bifată finalizarea Centrului Tradiţiilor Populare, din zona Patinoarului Areni, care va fi dat în folosinţă anul viitor, în vreme ce lucrările la Centrul Cultural Bucovina au fost finalizate la roşu, fiind demarată procedura de obţinere a unui credit de 46 de miliarde pentru finalizarea investiţiei.
Proiecte de zeci de milioane de euro
„Suntem primii pe ţară care am depus suplimentar un proiect de opt milioane de euro, privind asfaltarea a încă zece străzi pe fonduri europene. De asemenea, s-a semnat partea a doua a proiectului de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, în valoare de 15 milioane de euro, care vor afecta aproximativ 80 de străzi, dar vor extinde reţelele şi în cartiere noi, precum Lanişte ori Tătăraşi”, a precizat Ion Lungu, care a amintit şi de demararea lucrărilor de construire a unei noi centrale termice,