Pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Focşani vor beneficia, cu ocazia Crăciunului, de un meniu diversificat, specific bucătăriei româneşti. Pe lângă alimentele de bază, cum ar fi legume, brânzeturi ori făinoase, pacienţii vor primi şi bucate tradiţionale româneşti.
Managerul Spitalului Judeţean, Constantin Mîndrilă, ne-a precizat că pacienţii vor primi sărmăluţe în foi de viţă şi de varză, friptură cu piure, cozonaci şi portocale. „Pentru ca şi cei care vor fi internaţi în spital în zilele de Crăciun să simtă atmosfera specifică sărbătorilor, ei vor avea parte de un meniu diferit. În prima zi vor primi sărmăluţe în foi de viţă şi de varză, de vită sau de porc, în funcţie de regimul alimentar la care sunt încadraţi, iar seara vor primi aperitive cu salam şi caşcaval. A doua zi de Crăciun vor primi friptură de pui şi cârnaţi cu piure. De asemenea, fiecare pacient va primi cozonac şi portocale“, ne-a declarat Constantin Mîndrilă.
Meniul este stabilit de medicii curanţi, care ştiu cu exactitate ce fel de hrană i se potriveşte fiecărui pacient în parte. Conducerea spitalului încearcă să facă mai uşoară şi mai primitoare perioada şederii în spital a persoanelor bolnave. În mod normal, pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă beneficiază de o raţie zilnică de hrană de 7 lei, sumă alocată de Ministerul Sănătăţii. Regimurile alcătuite de medicii nutriţionişti sunt particularizate pe diverse tipuri de afecţiuni. Lehuzele şi persoanele arse primesc în plus faţă de restul bolnavilor, mere şi lapte. În cazul dietelor comune, pacienţii primesc la masă supe, ciorbe, fasole, friptură şi mâncare de cartofi, orez sau tăiţei.
Pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Focşani vor beneficia, cu ocazia Crăciunului, de un meniu diversificat, specific bucătăriei româ