Începând din anul 2007, nu a existat vreo ediţie a „Zilei Măcelarului” din comuna maghiară Csanádpalota la care să nu participe o echipă reprezentând oraşul Pecica.
Relaţia de prietenie formată de-a lungul anilor între conducerile celor două localităţi a continuat şi sâmbăta trecută, când o echipă de nouă persoane a reprezentat Pecica la concursul de tăiat porci şi pregătit bucate tradiţionale, urmat de un bal.
Măcelarii pecicani au folosit reţeta „de acasă”, care a fost pe placul juriului, fiind felicitaţi pentru preparatele puse pe masă.
La eveniment a participat şi primarul Petru Antal, cel care a profitat de ocazie pentru a duce o invitaţie părţii maghiare la cea de a treia ediţie a Pomenii Porcului din Pecica.
Concursul menit să ducă mai departe tradiţia tăiatului porcului va alinia, şi de această dată, zece echipe din Pecica, Turnu şi Ungaria şi va avea loc duminică, în data de 30 de decembrie, începând de la ora 7, în Piaţa Regele Mihai I.
Organizatorii – Primăria Oraşului Pecica şi Consiliul Local – îi invită de pe acum pe pecicani să participe la acest eveniment.
Începând din anul 2007, nu a existat vreo ediţie a „Zilei Măcelarului” din comuna maghiară Csanádpalota la care să nu participe o echipă reprezentând oraşul Pecica.
Relaţia de prietenie formată de-a lungul anilor între conducerile celor două localităţi a continuat şi sâmbăta trecută, când o echipă de nouă persoane a reprezentat Pecica la concursul de tăiat porci şi pregătit bucate tradiţionale, urmat de un bal.
Măcelarii pecicani au folosit reţeta „de acasă”, care a fost pe placul juriului, fiind felicitaţi pentru preparatele puse pe masă.
La eveniment a participat şi primarul Petru Antal, cel care a profitat de ocazie pentru a duce o invitaţie părţii maghiare la cea de a treia ediţie a Pomenii Porcului din Pecica.
Concursul menit