Cu o zi înainte de ultima scadenţă a anului (n.r. - decembrie) speculatorii de pe piaţa Sibex au continuat să fie ceva mai dispuşi la risc, volumul păstrându-şi tendinţa de creştere. În mai bine de cinci ore aceştia au încheiat 830 de contracte cu o valoare de 10,52 milioane lei. Ascensiunea cotaţiilor din ultimele două zile părea că se menţine, dar amplitudinea creşterilor era destul de redusă.
Cea mai mare parte a volumului de transfer provenea din speculaţiile de pe segmentul indici, unde simbolul DEDJIA_RON decembrie se remarca prin 660 de contracte. Cota de piaţă a derivatului pe cel mai cunoscut indice american era de aproape 80% din totalul tranzacţionat până la ora 15.15. Cotaţia indicelui creştea cu 20 de puncte, la 13.279 de puncte. Pentru scadenţa martie 2013 volumul era mic: doar 19 contracte. Cotaţia creştea cu 13 puncte, la 13.220 de puncte. Pe piaţa futures americană variaţiile erau reduse înainte ca republicanii să-şi exprime votul cu privire la propunerea de creştere a taxelor pentru cei cu venituri mari.
Pentru perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, numărul contractelor încheiate era de aproape 100 pe scadenţa martie 2013. Pentru aceasta, moneda unică se deprecia uşor, cu 0,02% faţă de dolar, şi era cotată la 1,32520 USD. Pe plan extern, euro s-a tranzacţionat uşor în urcare de la cel mai bun nivel din aprilie înainte de publicarea datelor privind încrederea consumatorilor din Uniunea Europeană.
Pe piaţa aurului se înregistrau 17 contracte SIBGOLD, pe scadenţa decembrie 2012. Lichiditatea era redusă, acest segment fiind de obicei mai speculat în partea a doua a şedinţelor, fără ca acest fapt să fie însă o certitudine pentru fiecare sesiune. Preţul nu avea o direcţie clară, observându-se o apreciere de numai 0,01USD, la 1668,6 dolari/uncie. Tot în zona derivatelor pe mărfuri se mai tranzacţiona DEOIL_LSC cu scadenţa ianuarie