Mai mulţi constănţeni au fost înşelaţi, după ce au primit telefoane care anunţau că un membru al familiei a fost victima unui accident rutier.
Poliţiştii din Constanţa atrag atenţia asupra unei noi modalităţi de înşelare, care a apărut în luna octombrie a acestui an. Reţeta este simplă. O persoană care se recomandă drept avocat, contactează pe telefonul fix, la domiciliu, o persoană, şi inventează o poveste. Practic, el spune că un membru al familiei acestuia a produs un accident de circulaţie în urma căruia au rezultat victime. Încearcă astfel, şi de multe ori reuşesc, să-i câştige încrederea victimei şi să o facă să accepte situaţia descrisă. „Scopul final e acela de a o determina să transfere sume cât mai mari de bani în diferite conturi, sub pretextul că acestea vor fi folosite la achitarea cheltuielilor de spitalizare pentru victimele accidentului, dar şi pentru membrul de familie care l-a provocat", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ, Gelu Manolescu.
În lipsa unor modalităţi concrete de a putea intra în legătură directă cu persoana din vina căreia s-a produs accidentul (presupusul avocat insistă ca partea vătămată să nu-şi contacteze ruda implicată în accident întrucât telefoanele mobile ale acesteia au fost reţinute de poliţie sau parchet), partea vătămată acceptă transferarea sumelor de bani solicitate, având convingerea că aceasta este singura cale în care pot ajuta la eliberarea membrului de familie care ar fi provocat accidentul şi care în acele momente s-ar afla în spital, sub supravegherea autorităţilor. Ulterior, prin verificări proprii, partea vătămată constată că situaţia prezentată de falsul avocat nu este reală şi că, astfel, au fost victimele unor înşelăciuni. Suma totală cu care au fost prejudiciate persoanele înşelate se ridică la peste 110.000 lei, reprezentând cuantumul sumelor de bani transferate de acestea, la solicitare