E locul acela în care miroase a prăjiturile bunicii. Locul în care totul e aromă, magie, poveste. E acolo unde „ceva bun" înseamnă ciocolată, frişcă, marţipan, caramel, esenţă de rom.
Cofetăria „Crizantema" are o tradiţie de peste 30 de ani în arta prăjiturilor. Cum a reuşit să reziste? Ion Munteanu, patronul cofetăriei, spune că „secretul este munca". „99% este muncă, 1% este noroc". Ar fi, apoi, cofetarii, maeştrii bunătăţilor, ai cremelor, ai formelor şi ai culorilor. „Piaţa s-a cam aşezat. Consumatorii ne solicită produse de calitate, naturale. Iar noi folosim exclusiv ingrediente 100% naturale, nimic artificial", susţine Munteanu.
Patronul cofetăriei explică însă că oamenii alături de care lucrează au un rol extrem de important în povestea „Crizantema". Ei sunt trimişi regulat la traininguri, la specializări în străinătate (Franţa, Germania, Olanda, Italia), pentru a fi în permanenţă la curent cu noutăţile în domeniu, în scopul de a-şi îmbunătăţi tehnicile. Cofetăria are 32 de angajaţi, dintre care trei sunt maeştri cofetari, iar trei - cofetari specialişti.
„Vedetele" bunătăţilor din cofetăria „Crizantema" sunt prăjitura care dă şi numele cofetăriei (n.r. Crizantema), dar şi prăjitura Foret Noire - o reţetă nouă, care a prins contur în colaborare cu doi cofetari din Franţa, aflaţi aici pentru a le împărtăşi din experienţa lor cofetarilor de la „Crizantema".
Tot în vederea unui training pentru cofetarii constănţeni de la „Crizantema" vor sosi, la sfârşitul lunii aprilie, doi maeştri cofetari italieni, în scopul popularizării noilor reţete de îngheţată.
Pasiunea = ingredientul secret
„Constanţa stă prost la capitolul cofetării, pentru că tinerii nu mai merg în cofetării", este de părere Ion Munteanu. Tot el explică de ce nu mai vor oamenii prăjiturile clasice: „Oamenii vor noutate în permanenţă, s-au săturat de amandine, de sav