Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi-a declarat, joi, neîncrederea că în actuala legislatură va exista "o opoziţie unită" în Parlament, el făcând aceste afirmaţii după şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale Uniunii.
"Nu cred că există şansa să avem o opoziţie unită, probabil vor fi momente când opoziţia va avea un punct de vedere asemănător, vor fi şi situaţii când nu putem ajunge la un acord. Eu deja văd când vorbesc despre sistemul electoral şi reforma lui, e greu să găsim o soluţie comună, fiindcă nu am reuşit să găsim când eram împreună. Şi v-am dat doar un exemplu", a opinat el, întrebat dacă se va putea vorbi despre o opoziţie unită în Parlament.
Liderul UDMR a spus că sunt "foarte multe valori" pe care UDMR le împărtăşește cu PDL, dar că "lucrurile sunt nuanţate, complicate".
"Eu nu văd cum am putea avea o opoziţie unită, dar dialog vom avea", a spus Kelemen.
Emil Boc a declarat, marţi, că PDL şi UDMR ar trebui să se sincronizeze în mişcări pentru a putea da şi o altă faţetă lucrurilor, alta decât cea oferită de majoritatea covârşitoare USL.
"Dacă nu se poate o opoziţie unită, măcar pe acţiuni fundamentale, cum sunt moţiunile simple, moţiunile de cenzură şi la revizuirea Constituţiei, PDL şi UDMR ar trebui să se sincronizeze în mişcări pentru a putea da şi o altă faţetă lucrurilor, alta decât cea oferită de majoritatea covârşitoare USL. Este în mod obligatoriu să se coreleze, dacă nu există o opoziţie unită, pe acţiunile majore, inclusiv pe problemele fundamentale care vor apărea în Parlament", a spus Boc.
Întrebat dacă este bine pentru PDL că UDMR a rămas în opoziţie, Boc a răspuns că "nu este nici bine nici rău".
"Noi oricum ne comportam ca un partid de opoziţie şi este bine ca într-o ţară a UE să existe o structură a opoziţiei consistentă, chiar dacă nu este formată dintr-o singură formaţiune sau alianţă de parti