La Arad urmează să funcţioneze un centru de consiliere şi asistenţă pentru persoanele care suferă de autism şi familiile lor. Acesta este înfiinţat printr-un program desfăşurat de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Direcţia Protecţia Copilului şi Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România.
Astfel de centre au mai fost înfiinţate în 39 de locaţii din ţară, Aradul fiind al 40-lea. Prin componenţa de formare din cadrul proiectului, au fost instruite câteva sute de psihologi, psihoterapeuţi şi psihopedagogi. „Sesiunile de formare constituie primul pas din cadrul programului, ce şi-a propus să pună bazele unei reţele de servicii gratuite, la nivel naţional, cu personal instruit, servicii care să fie accesibile oricărei familii care se confruntă cu autismul. Adresele celor 40 de centre aflate în 35 de judeţe ale ţării şi în Bucureşti sunt disponibile pe site-ul www.autism.raa.ro, sectiunea servicii“, a susţinut Anca Bădescu, junior manager de proiect. În centru este oferită gratuit evaluare și intervenție individualizată. În funcție de vârsta bene- ficiarului, grad de afectare funcțională, disponibilitate și programul de lucru al Centrului, intervenția poate fi punctuală, pe termen scurt, centrată pe problemă, sau poate fi de durată și poate cuprinde mai multe ore pe zi sau pe săptămână. Persoanele interesate pot lua legătura cu reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Arad.
La Arad urmează să funcţioneze un centru de consiliere şi asistenţă pentru persoanele care suferă de autism şi familiile lor. Acesta este înfiinţat printr-un program desfăşurat de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Direcţia Protecţia Copilului şi Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Compor