TIMISOARA. Cinci porci si-au gasit sfarsitul, joi, la Sarbatoarea Ignatului de la Jimbolia. Cativa macelari renumiti din judetul Timis, din Serbia si din Ungaria au preparat niste minunatii care vor umple masa de Craciun de la doua camine din localitate: unul de batrani si altul de copii.
Competitia, ajunsa deja la cea de-a XII-a editie, a inceput dis-de-dimineata. Macelarii au incins cazanele si s-au apucat de treaba, pentru ca la pranz sa termine deja de transat porcii si sa se avante in preparatul traditionalelor porcarii.
Ca sa infrunte gerul s-au “tratat” cu vin si tuica fiarta, iar muzica populara le-a tinut sporul de munca.
Macelarii romani, sarbi si maghiari au lucrat cum au stiut mai bine. Unii au pregatit bucatele traditionale – sangerete, jumari, caltabosi si carnati – altii au gatit bunatati pe gratar sau in ceaun – gratare, frigarui, gulas si paprikcas.
Au fost supravegheati indeaproape de un juriu care desemneaza echipa ce a pregatit cele mai gustoase bucate. Toti macelarii se aleg cu diplome de participare. Dupa degustari, toate bucatele ramase merg la oamenii necajiti din localitate, la un azil de batrani si la centrul pentru copii distrofici.
TIMISOARA. Cinci porci si-au gasit sfarsitul, joi, la Sarbatoarea Ignatului de la Jimbolia. Cativa macelari renumiti din judetul Timis, din Serbia si din Ungaria au preparat niste minunatii care vor umple masa de Craciun de la doua camine din localitate: unul de batrani si altul de copii.
Competitia, ajunsa deja la cea de-a XII-a editie, a inceput dis-de-dimineata. Macelarii au incins cazanele si s-au apucat de treaba, pentru ca la pranz sa termine deja de transat porcii si sa se avante in preparatul traditionalelor porcarii.
Ca sa infrunte gerul s-au “tratat” cu vin si tuica fiarta, iar muzica populara le-a tinut sporul de munca.
Macelarii romani, sarbi s