de C. MIERLUŞCĂ
20 decembrie 2012 23:22
1 vizualizare
A-A+ În 1957, cercetătorii au descoperit că această coenzimă Q 10 este o substanţă nutritivă necesară pentru celulele organismului. De atunci, valoarea medicală a Co Q10 a fost demonstrată în afecţiuni cardio-vasculare, angine, stop cardiac, hipertensiune şi alte afecţiuni grave.
Doctorul american Passwater a făcut afirmaţi că milioane de oameni din lumea întreagă iau Co Q10 pentru afecţiunile inimii, îmbătrânire, imunitate scăzută.
În 1978, lui Peter Mitchell i s-a decernat Premiul Nobel pentru studiile sale asupra producerii de energie în corpul uman, datorat conezimei Q 10. Aşa s-a ajuns ca această coenzimă Q10 să fie acceptată în industria alimentaţiei naturale pentru îmbunătăţirea sănătăţii inimii. În mod natural această coenzimă se găseşte în carne, peşte, nuci, spanac, broccoli. Se recomandă în arteroscleroză, aritmie, insuficienţă cardiacă congestivă, diabet, cardio-miopatie. Efectele negatice ale medicamentelor: infertilitate masculinp, prolaps de valvă mitrală, distrofie musculară (scleroză, parodontoză, sănătatea pielii şi chiar şi cancer).
În cazul cancerului se vor administra doze mari de 300 mg de coenzima Q10 folosită ca terapie complementară.
Coenzima Q10 nu a fost testată pe femeile însărciante sau care alăptează şi asupra copiilor mici. Nu se recomandă a fi luată cu medicamentul anticoagulant coumadin. Este bine să anunţaţi medicul de familie pentru a fi urmărite testele de coagulare a sângelui. în literatura medicală au fost găsite foarte puţine probleme în acest sens.
Coenzima Q10 a fost asociată cu ulei de cătină pentru o asimilare mai bună în organism. De curând, cercetătorii români au primit un premiu la Geneva pentru această invenţie.
Coenzima Q10 se poate procura de la magazinele naturiste.
Bibliografie: Remediile naturiste a