Autorităţile arădene se aşteaptă ca investitori importanţi să fie interesaţi de preluarea Fabricii de Seringi Sanevit. Prefectul judeţului, Cosmin Pribac a susţinut, ieri, că aprobarea memorandumului de către Guvern deschide perspectivele pentru societate.
La jumătatea acestei săptămâni, Guvernul a aprobat memorandumul „Eficientizarea activităţii de producţie a fabricii de seringi şi ace de unică folosinţă SC Sanevit 2003 SA Arad“.
Demersurile stabilite prin acest memorandum pentru privatizarea fabricii încep cu clasificarea situaţiei patromoniului şi a certificatelor de atestare a dreptului de proprietate. Procesul de privatizare a fabricii ar urma să înceapă în regim de urgenţă. Este vorba de privatizarea societăţii prin majorare de capital social cu aport de capital privat, fie de la investitori strategic, fie prin mecanisme ale pieţei de capital ori, printr-o metodă combinată, mai exact dobândirea pachetului majoritar de acţiuni.
Nu în ultimul rând, a fost considerată necesară atragerea unor surse de finanţare externă, mai exact credite bancare, garantate cu mijloace de producţie. „Guvernul a aprobat un memorandum care sperăm să relanseze activitatea fabricii Sanevit, o investiţie importantă care ar fi păcat să o pierdem. Sperăm şi aşteptăm, de ase- menea, ca investitori importanţi să fie interesaţi de preluarea acesteia, pentru ca activitatea să intre în normal“, a susţinut prefectul judeţului, Cosmin Pribac.
Deschisă în 1995, Sanevit a fost prima fabrică din ţară producătoare de seringi şi ace medicale de unică folosinţă. În toamna acestui an, angajaţii Fabricii de Seringi Sanevit au protestat în faţa fabricii, revoltaţi că nu şi-au primit integral salariile de peste un an.
Autorităţile arădene se aşteaptă ca investitori importanţi să fie interesaţi de preluarea Fabricii de Seringi Sanevit. Prefectul judeţului, Cosm