De pe lista finală a miniştrilor trimisă în Parlament, premierul desemnat Victor Ponta a tăiat trei ministere, lăsându-i pe miniştrii Maria Grapini (IMM, Turism şi Mediu de afaceri), Constantin Niţă (Energie) şi Lucia Varga (Ape, Păduri şi Piscicultură) cu rangul de delegat. După ultimele retuşuri, guvernul Ponta II rămâne cu 17 ministere, din care două conduse de vicepremieri, 9 miniştri delegaţi şi un vicepremier fără portofoliu. "Nu era bine să facem structuri separate de juridic, personal şi contabilitate", şi-a explicat Ponta decizia.
Miniştrii propuşi de premierul desemnat Victor Ponta vor fi audiaţi în comisiile parlamentare joi seara, pentru ca în cursul zilei de vineri primul-ministru să prezinte în plenul Legislativului programul de guvernare şi lista viitorului Cabinet pentru votul de învestitură.
Joi, în jurul orei 18,00, Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se întrunesc în şedinţă comună, după cum a anunţat preşedintele Camerei inferioare, social-democratul Valeriu Zgonea, pentru a stabili programul audierii candidaţilor la funcţiile de ministru, iar audierile propriu-zise sunt aşteptate să înceapă în jurul orei 19,00 - 19,30.
Deputatul social-democrat a precizat că pentru o mai eficientă derulare a activităţii legate de audieri, cel mai probabil vor avea loc simultan şase - şapte audieri de miniştri.
De pe lista finală a miniştrilor trimisă în Parlament, premierul desemnat Victor Ponta a tăiat trei ministere, lăsându-i pe miniştrii Maria Grapini (IMM, Turism şi Mediu de afaceri), Constantin Niţă (Energie) şi Lucia Varga (Ape, Păduri şi Piscicultură) cu rangul de delegat. După ultimele retuşuri, guvernul Ponta II rămâne cu 17 ministere, din care două conduse de vicepremieri, 9 miniştri delegaţi şi un vicepremier fără portofoliu. "Nu era bine să facem structuri separate de juridi