Sub genericul „Craciun in Maramures”, in Muzeul Satului din Baia Mare se va reconstitui sambata, 22 decembrie, atmosfera specifica satului maramuresean, din zilele de dinaintea sarbatorii Craciunului. Incepand cu ora 10.00, casele din Muzeul Satului vor prinde viata, pentru ca aici se va face “pomana porcului”, se vor coace colacei pentru colindatori, se va face tocanita de porc la ceaun cu mamaliga, dar si fasole pentru cei care tin post. Nu vor lipsi vinul fiert si palinca de Maramures. La ospat sunt asteptati nu doar baimarenii, ci toti maramuresenii care in cursul zilei de sambata isi vor face drum spre Muzeul Satului.
Produsele din carne de porc se vor prepara in functie de specificul zonei la trei dintre casele din Muzeul Satului. Gazde vor fi presedintele Consiliului Judetean Maramures – Zamfir Ciceu, Ansamblul National ”Transilvania”, reprezentantii Maramures Infoturism si cei de la Muzeul Satului Baia Mare. Sub genericul „Craciun in Maramures”, in Muzeul Satului din Baia Mare se va reconstitui sambata, 22 decembrie, atmosfera specifica satului maramuresean, din zilele de dinaintea sarbatorii Craciunului. Incepand cu ora 10.00, casele din Muzeul Satului vor prinde viata, pentru ca aici se va face “pomana porcului”, se vor coace colacei pentru colindatori, se va face tocanita de porc la ceaun cu mamaliga, dar si fasole pentru cei care tin post. Nu vor lipsi vinul fiert si palinca de Maramures. La ospat sunt asteptati nu doar baimarenii, ci toti maramuresenii care in cursul zilei de sambata isi vor face drum spre Muzeul Satului.
Produsele din carne de porc se vor prepara in functie de specificul zonei la trei dintre casele din Muzeul Satului. Gazde vor fi presedintele Consiliului Judetean Maramures – Zamfir Ciceu, Ansamblul National ”Transilvania”, reprezentantii Maramures Infoturism si cei de la Muzeul Satului Baia Mare.