Nici nu putea fi altfel Executivul cu un asemenea Parlament si o asemenea majoritate. O reprezinta pe deplin.
Dupa ce Victor Ponta a promis ca odata scapat din chinga structurii guvernamentale supradimensionate decisa de Emil Boc va face el un guvern suplu si eficient, iata ca premierul supermajoritatii a facut un cabinet mai mare ca precedentul. Adica un guvern cu 27 de ministri mari si lati, care cu portofoliu, care fara, care plin, care delegat.
O imparteala pe principiul "dati mai putin sa se ajunga la toata lumea". Adica la toate partidele din USL, la toti baronii, la toti clientii, adica la toate gurile flamande de bani publici.
Cat de buhait este acest cabinet va puteti da seama nu numai comparandu-l cu precedentele cabinete ale Romaniei, toate mai mici, ci si cu alte unor tari europene mai mari decat Romania si cu mult mai bine guvernate, desigur. Polonia, tara cu 38 de milioane de locuitori, are 19 ministri, iar Olanda, mai mare cu 4 milioane de cetateni, are 18 membri ai cabinetului.
La acest mamut penibil s-a ajuns prin divizarea unor ministere si inventarea unora noi la limita ridicolului, cu efectul absolut previzibil al unor suprapuneri de atributii.
Intreb si eu cu ochii mari constructia unei autostrazi tine de Ministerul Transporturilor al lui Fenechiu sau de ministrul delegat pentru coordonarea proiectelor de infrastructura, Dan Sova. Nu de alta, dar e important unde intra comisionul, la PNL sau la PSD.
Dupa cum nu inteleg de ce era nevoie sa separam Apele si Padurile de Mediu care primeste in schimb modificarile climatice spre reglementare probabil.
De ce era nevoie de ruperea Ministerului Educatiei, in cel pentru invatamant superior si cercetare si cel pentru invatamant preuniversitar. Niciodata, in nicio tara europeana, nu s-a mai vazut asa ceva.
Dupa c