Crăciunul este prilej de bucurie, pace şi linişte sufletească. Este ziua în care dăruim şi primim. Timp de 40 de zile, unii creştini ţin post, care se încheie în seara de Ajun, după Liturghie. Masa de Crăciun este un moment important pentru fiecare creştin. Astfel, pregătirea mâncărurilor se face după un ritual străvechi.
Cârnaţii, toba, răciturile, caltaboşul şi nelipsitul cozonac vor trona pe masa de Crăciun, alături de vinul roşu. În spiritul acestor zile de sărbătoare, membrii Asociaţiei „Salvaţi o viaţă“ urează „Crăciun Fericit“ vrâncenilor şi le dau câteva sfaturi privind alimentaţia de Sărbători, astfel încât să nu ajungă la spital de sărbători.
Potrivit medicului Laurenţiu Albiş, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea, după o perioadă de post, carnea de porc, grăsimile, dulciurile sau alcoolul ne pot cauza serioase probleme de sănătate. „După o perioadă îndelungată de Post, în care au fost consumate alimente vegetariene, este recomandat ca alimentaţia să fie introdusă treptat. Dacă exagerăm din prima zi, pot apărea probleme abdominale de tipul gastritelor, colicilor abdominale, biliare. La masa de Crăciun trebuie să nu supraaglomerăm organismul încă din prima zi. Persoanele care se cunosc cu probleme abdominale trebuie să fie foarte atente la alimentaţie. Este indicat să se consume şi legume şi fructe. Preventiv, este bine ca fiecare să aibă acasă antispastice şi protectoare gastrice“, spune medicul Albiş.
Persoanele care doresc să sprijine Asociaţia „Salvaţi o viaţă“ pot să redirecţioneze 2% din venit completând o declaraţie, pe care o pot depune până pe 1 mai la sediul SAJ din Focşani. Codul de identificare fiscală este 27802227, iar contul bancar RO45CRCOX400100000242035.
Crăciunul este prilej de bucurie, pace şi linişte sufletească. Este ziua în care dăruim şi primim. Timp de 40 de z