Ping-pong cu dosarul lui Dan Voiculescu şi cu nervii judecătorilor. După ce în urmă cu şase luni, procesul liderului Partidului Conservator a fost mutat de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la Tribunalul Bucureşti, acum dosarul este mutat înapoi de la Tribunalul Bucureşti la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Este vorba de dosarul în care Dan Voiculescu este acuzat de obţinere de foloase necuvenite, în urma achiziţionării unui teren în nordul Capitalei de la Institutul de Cercetări Alimentare, la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel al pieţei.
Fiind parlamentar, Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în 2008 direct la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe 25 iunie 2012, când judecătorii de la ICCJ se pregăteau să pronunţe sentinţa, Voiculescu şi-a dat demisia din Senat. Devenind simplu cetăţean, ICCJ a trebuit să-i decline competenţa de a judeca această cauză, iar dosarul a fost trimis la Tribunalul Municipiului Bucureşti.
Cum Voiculescu a fost ales din nou senator la alegerile din 9 decembrie, judecătorul din oficiu de la TMB a prezentat extrasul din Monitorul Oficial care demonstrează că mandatul lui Voiculescu a fost din validat şi a decis retrimiterea la ICCJ, singura instanţă competentă să judece parlamentari în funcţie.
Conform procedurii penale, dosarul se reia la ICCJ din punctul în care a fost lăsat astfel încât probele rămân în continuare administrate. Termenul de prescripţie a faptelor este de 2018.
Avocatul Daniel Fenechiu, recent ales deputat PPDD, susţine că demisia lui Voiculescu din vară şi noul mandat obţinut în decembrie reprezintă o strategie deliberată de tragere de timp. "Dan Voiculescu şi-a făcut un calcul foarte simplu: demisionează din Parlament, Înalta Curte nu mai este competentă să-i judece dosarul, urmează un timp pentru transferul la Tribunalul Bucureşti de 2-3 luni de zile; între timp se organiz