Ieri colegiul turdean a organizat două evenimente menite să marcheze sărbătoarea naşterii Mântuitorului. Primul s-a derulat de la ora 12,30 şi a constat dintr-un program artistic susţinut de elevii şcolii. Prezent la eveniment a fost şi viceprimarul Lucian Nemeş şi consilierul USL, Emil Molnar, din partea administraţiei locale turdene.
Totuşi, momentul care pare să fi fost aşteptat de toată lumea a fost cel al degustării. În cadrul subproiectului "Călătorii Culinare", elevii au fost implicaţi în proiectul şcolar "Tradiţii culinare de Crăciun".
Elevii au fost sprijiniţi de profesoarele Marinela Nemeti, Mihaela Frunzăreanu, Daniela Pasc şi Adriana Curşeu.
"Proiectul cuprinde aproape toată paleta de specialităţi din şcoală de la noi. Am ajuns în acest an la ediţia cu numărul III şi am fost sprijiniţi de 127 de elevi, dar şi de şcoli din alte judeţe. Concursul se finalizează cu premii, pentru că trebuie să motivăm şi elevii" spune directorul Colegiului Dr.I.Raţiu, Marioara Piper.
Ediţia din acest an a adus o mai mare diversitate a produselor, în plus au apărut şi preparatele "de post" specifice acestei perioade.
"O să continuăm şi anul următor pentru că avem cu cine, avem, cu ce şi mai ales de ce! Avem elevi care se implică şi care au pregătit acest eveniment încă de acum două luni... Vrem să facem o revistă sau eventual un album unde îşi va găsi locul fiecare participant împreună cu produsul său" mai explică Marioara Piper.
Evenimentul "Tradiţii culinare de Crăciun" este parte a proiectului naţional “Corp frumos şi sănatos într-un mediu curat”.
Ieri colegiul turdean a organizat două evenimente menite să marcheze sărbătoarea naşterii Mântuitorului. Primul s-a derulat de la ora 12,30 şi a constat dintr-un program artistic susţinut de elevii şcolii. Prezent la eveniment a fost şi viceprimarul Lucian Nemeş şi consi