Conacele au devenit principala locatie pe care iesenii o prefera in perioada sarbatorilor de iarna. Cei care dispun de o suma de bani mai mare si vor sa petreaca Sarbatoarea Craciunului sau Revelionul intr-o atmosfera de vis, aleg conacele din judet sau din proximitatea Iasului. In acest an, alegerea iesenilor este Conacul Polizu din Maxut, Deleni si Hanul Ancutei. Atmosfera pe care gazdele conacului Polizu încearca sa o transmita este una din secolele XVIII – XIX, redata prin opulenta unei familii de boieri care participa la muncile câmpului, iar apoi la mese îmbelsugate. Obiectele de mobilier vechi, din perioada secolelor XVIII – XIX, nu fac parte din fostele bunuri ale familiei, cea mai mare parte dintre ele fiind furate sau folosite ca lemne pentru foc. Cele existente acum in conace au fost achizitionate din târguri si anticariate din Sibiu si alte zone ale tarii, sau aduse din Italia, Franta si Malayesia. Desi preturile nu sunt pentru toate buzunarele, criza economica nu se simte, toate locurile fiind ocupate in proportie de 90 la suta. Reprezentantii Conacului Polizu din Maxut, Deleni, sustin ca in acest an, iesenii au ales in numar mare aceasta locatie. "Avem turisti din Iasi, cu pachetul de cazare inclusa, un sejur de 3 nopti. Am lansat acest pachet tocmai pentru ca iesenii si cei din Botosani au ales aceasta locatie. Toate locurile de cazare sunt ocupate, iar la petrecerea de Revelion, in proportie de 90 la suta, sunt ocupate mesele", a declarat Silvia Stefurac, managerul conacului Polizu. Pretul pentru meniul unei persoane la petrecerea de Revelion este de 270 de lei, cu meniu inclus, program artistic si tombola, iar un sejur costa 60 de euro pe zi, cu toate mesele incluse. Cei care au ales Hanul Ancutei vor putea servi preparate traditionale, dar si din peste. Pretul pentru cazare este de 90 de lei pentru o camera, iar masa pentru o persoana este de