Aprobarea taxelor ce vor fi percepute de Consiliul Judeţean anul viitor a dus la contre între aleşii judeţului. Conducerea CJ a iniţiat un proiect de hotărâre ce a fost dezbătut ieri în cadrul şedinţei ordinare, ce prevedea menţinerea majorităţii taxelor la nivelul acestui an. Excepţie au făcut taxa pentru vizitarea muzeelor de către preşcolari şi şcolari, ce a fost majorată de la un leu la doi lei. Pe de altă parte a fost redusă taxa pentru eliberarea autorizaţiei de foraje sau excavări necesare exploatărilor de carieră, balastierelor sau sondelor de gaze şi petrol, de la şapte lei metrul pătrat afectat la 0,2 lei. Propunerea a venit din partea Instituţiei Arhitectului Şef, însă conducerea CJ a menţionat că până acum, deşi era un nivel mai mare, nu se aplica. „Nu putem pune o taxă de şapte lei pe metrul pătrat la o societate ce concesionează 40 de hectare de teren, pentru că ar trebui să plătească câteva milioane de lei” a menţionat Gheorghe Sorescu.
În total, judeţul aplică 16 taxe ce constituie venituri la bugetul propriu. La votarea proiectului, consilierii PDL s-au abţinut, însă documentul a fost aprobat de majoritatea USL. Cătălin Flutur, liderul grupului consilierilor PDL, a precizat că nivelul taxelor este prea mare, drept dovadă în acest nu s-a reuşit încasarea lor la un nivel optim.
Aprobarea taxelor ce vor fi percepute de Consiliul Judeţean anul viitor a dus la contre între aleşii judeţului. Conducerea CJ a iniţiat un proiect de hotărâre ce a fost dezbătut ieri în cadrul şedinţei ordinare, ce prevedea menţinerea majorităţii taxelor la nivelul acestui an. Excepţie au făcut taxa pentru vizitarea muzeelor de către preşcolari şi şcolari, ce a fost majorată de la un leu la doi lei. Pe de altă parte a fost redusă taxa pentru eliberarea autorizaţiei de foraje sau excavări necesare exploatărilor de carieră, balastierelor sau sond