Primăria Craiova şi Prefectura Dolj au căzut la pace în războiul chioşcurilor care a dus la decapitarea Elenei Costea din funcţia de prefect.
Săptămâna aceasta s-a stins conflictul juridic dintre Primăria Craiova şi Prefectura Dolj, declanşat de problema chioşcurilor. Părţile implicate au renunţat la război, la iniţiativa lui Marius Deca, prefect de Dolj. „Prefectura Dolj a depus la instanţă o cerere de renunţare la proces, şi aşa încheiem litigiul cu Primăria Craiova. Juriştii noştri au reanalizat speţa în baza unei noi cereri a Primăriei. Până la urmă, proprietarii de chioşcuri care se consideră lezaţi de decizia municipalităţii rămân să se judece cu primăria pe cont propriu, nu e treaba noastră, şi e firesc să fie aşa“, a declarat Marius Deca.
Conform declaraţiilor prefectului de Dolj, Marius Deca, juriştii prefecturii au purtat o luptă a surzilor. „I-au bătut cu armele lor. Juriştii din Primărie le-au fluturat la nas o mulţime de vize de legalitate acordate de Prefectura Dolj pe dispoziţii de primar de demolare emise de-a lungul timpului, de pe vremea lui Solomon. La grămadă, s-au adus şi dispoziţii de primar similare, pentru care Prefectura Dolj a acordat de-a lungul timpului viza de legalitate. P scurt, încheierea războiului dintre cele două instituţii e dovadă de normalitate. Prefectura nu avea ce să caute în acest litigiu. Noi trebuia decât să dăm sau să nu dăm viza de legalitate, nu să intrăm în proces cu primăria sau cu chioşcarii, să ne târâm inutil prin instanţe“, a conchis Marius Deca.
Menţionăm că cei aproximativ o sută de proprietari de chioşcuri ale căror contracte expirau la data de 31 decembrie a.c. au primit o amânare. Noul termen de graţiere le va permite să îşi deruleze activităţile până la data de 31martie, anul 2013. Primăria Craiova şi Prefectura Dolj au căzut la pace în războiul chioşcurilor care a dus la decapitarea Elenei Cos