Craciunul aminteste de marele eveniment care a avut loc in urma cu mai bine de doua mii de ani, cand, intr-o noapte, pastorii au auzit vestea: "Astazi in cetatea lui David vi s-a nascut un Mantuitor" (Luca 2,11). In catedrala "Sfanta Fecioara Maria, Regina" din Iasi, Liturghia din noaptea de Craciun (24 decembrie), prezidata de Preasfintitul Petru Gherghel, va incepe la ora 23.00.
In ziua de Craciun (25 decembrie), PS Petru Gherghel va celebra in aceeasi catedrala la ora 11.00. In ziua de Craciun, Liturghii vor fi si la orele: 8.00, 9.15 (pentru copii), 16.00 (pentru tineri), 18.00.
A doua zi, Sfantul Stefan, primul martir (26 decembrie), si a treia zi, Sfantul Ioan, Apostol si Evanghelist (27 decembrie), Liturghiile vor fi la orele: 8.00, 11.00, 18.00.
Cu ocazia sarbatorii Nasterii Domnului, episcopul de Iasi a adresat o scrisoare pastorala credinciosilor, persoanelor consacrate si preotilor din dieceza, in care-i invita sa aduca lauda lui Dumnezeu care a coborat in mijlocul nostru si s-a facut om. La finalul scrisorii Preasfintitul face indemnurile si urarile cuvenite: "Priviti la Cristos care vine, care se naste, care ne iubeste, ne vorbeste si ne cheama (...). Primiti de la el sarutul si imbratisarea sa cereasca si ascultati-i chemarea: Mergeti si predicati evanghelia la toata faptura, caci eu sunt cu voi pana la sfarsitul veacurilor. Tuturor: Craciun fericit in suflet si in familie!".
In zilele dinainte de Craciun credinciosii au fost chemati sa se pregateasca sufleteste, sa se spovedeasca, sa se impace cu Dumnezeu si sa ia hotarari bune pentru viata lor. Preotii i-au vizitat pe bolnavii care nu pot veni la Liturghie.
In scop educativ, nasterea lui Isus este reprezentata in curtea catedralei si in catedrala prin asa-numitul presepiu (pruncul, Iosif, Maria, pastorii, magii, animalele). Pentru aceasta s-au folosit statui si dife