Elevii Şcolii „Mareşal Averescu“ din Adjud au intrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă, prin intermediul unor activităţi organizate pe parcursul acestei săptămâni, sub genericul „Clopoţei, clopoţei“. Scopul activităţii a fost acela de a recupera şi proteja tradiţiile autentice, de a realiza o punte de legătură între tinerii cu diferite dizabilităţi şi restul comunităţii. De asemenea, acţiunea a fost organizată cu scopul recunoaşterii copiilor cu dizabilităţi ca cetăţeni cu drepturi depline şi pentru înlăturarea prejudecăţilor.
Elevii şcolii au participat, mai întâi, la Festivalul Naţional al Tradiţiilor şi Obiceiurilor Româneşti, ediţia a III-a – parada costumelor. Cei mai mici elevi ai şcolii, din clasa I B, îndrumaţi de învăţătoarea Adriana Bocman, şi Corul Allegretto, din cadrul Şcolii „Mareşal Averescu“, dirijat de profesoara Ionela Chiriac, i-au colindat pe tinerii cu dizabilităţi de la Centrul Cartha, unde au fost foarte bine primiţi de conducerea acestei instituţii.
Miercuri a avut loc serbarea de Crăciun a şcolii, organizată de consilierul educativ- profesoara Iuliana Lazăr şi de profesoarele Fevronia Spirescu, Ionela Stanciu, Ionela Chiriac şi Adriana Bocman. Joi, corul Allegretto a transmis un colind salariaţilor de la Combinatul de celuloză şi hârtie Vrancart, unde lucrează mulţi dintre părinţii copiilor şi unde sunt primiţi cu multă căldură în fiecare an.
Open publication - Free publishing - More monitorul
Elevii Şcolii „Mareşal Averescu“ din Adjud au intrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă, prin intermediul unor activităţi organizate pe parcursul acestei săptămâni, sub genericul „Clopoţei, clopoţei“. Scopul activităţii a fost acela de a recupera şi proteja tradiţiile autentice, de a realiza o punte de legătură între tinerii cu diferite dizabilităţi şi restul comunităţii. De asemenea, acţiunea a