Astăzi vom afla cu toţii la ce s-au gândit vechii mayaşi când au compus faimosul lor calendar: sfârşitul lumii, începutul unei noi ere sau... o zi cât se poate de normală. Speriaţi de Apocalipsă, mii de oameni s-au refugiat în locuri considerate, nu se ştie de ce, la adăpost de marea catastrofă. Profeţiile sumbre sunt, însă dezminţite de o mulţime de voci, de la mayaşii din zilele noastre până la... Vladimir Putin.
Lumea nu se va sfârşi, ci, dimpotrivă, va începe o nouă eră, probabil chiar mai bună! O proclamă chiar descendenţii mayaşilor, care au început deja să sărbătorească evenimentul.
Profeţia pare să fie luată mai în serios de urmaşii altei vechi civilizaţii americane, cea incasă. Aceştia spun, însă, că vrăjile lor au puterea de a îndepărta Apocalipsa şi de a ţine în viaţă omenirea.
Teoriile despre sfârşitul lumii au găsit, însă, ecou mai mult în Occident. Un sat din sudul Franţei a devenit celebru ca un aşa-zis refugiu protejat de extratereştri. Autorităţile se temeau că, astăzi, satul va fi luat cu asalt de tot felul de ciudaţi.
Se pare, însă, că singurii invadatori sunt ziariştii din toată lumea. În acest timp, la Paris dar şi în celelalte mari centre financiare ale lumii, analiştii îşi păstrează, ca întotdeauna, calmul, în faţa profeţiilor alarmante.
Americanii din Michigan au închis şcolile în astăzi, pentru că se tem că vestita Apocalipsă va genera violenţe între elevi, aşa că au dorit să evite orice scandal.
În China, sute de persoane au fost arestate din cauză că au propovăduit sfârşitul lumii .
La fel de liniştit se arată şi preşedintele rus Vladimir Putin. Acesta şi-a permis, chiar, să glumească, în faţa ziariştilor, pe tema Apocalipsei.
Orice s-ar crede despre Putin şi politica sa, probabil că, măcar de această dată, are dreptate.
Astăzi