(Răspuns pentru A. M. - Botoşani, F. AS nr. 388)
Oxiuroza are cel mai ieftin medicament: Nematocton. Se ia după prospect, dar nu mai mult de 3 zile pe săptămână. Eu m-am confruntat cu aşa ceva, când erau copiii mici. Nimic nu ajută ca acest medicament.
CORNELIA ENIU
"Am afte bucale recidivante şi infecţie cu E.coli”
(Răspuns pentru IOANA - Vrancea, F. AS nr. 969)
Stimată doamnă, pe lângă tratamentele recomandate de alţi cititori ai revistei "Formula AS”, vin şi eu cu unele completări, în speranţa că veţi ţine cont de ele, spre binele dvs., şi anume:
Consumul de alimente şi băuturi acide creează în cavitatea bucală un mediu puternic acid (pH acid) foarte propice creşterii, dezvoltării şi înmulţirii multor agenţi patogeni (bacterii, virusuri, ciuperci) care produc o serie de boli la nivelul cavităţii bucale, cele mai frecvente fiind: aftele bucale, afecţiuni ale gingiilor, candidozele bucale, fistule şi polipi în cerul gurii; stomatitele ulceroase, inflamaţiile mucoasei bucale, inflamaţiile amigdalelor etc. Deci, se recomandă evitarea alimentelor şi băuturilor care produc un pH acid al sângelui (carne, zahăr, alcool etc.) şi consumarea de alimente şi băuturi care produc un pH alcalin (legume şi fructe). Personal, am folosit în asemenea situaţii Glicerină boraxată cu propolis. Se găseşte în farmacii. În mod deosebit, seara, înainte de culcare, după spălarea danturii, am folosit beţişoare cu vată, am frecat bine dantura, limba, gingiile şi după 2-3 zile totul a dispărut. Când au reapărut, am repetat tratamentul.
Am mai folosit, de asemenea, şi produsul Gel cu salvie şi propolis. Rezultate excelente. Acesta se găseşte la magazinele naturiste, produs de Tis-Farmaceutic S.A. Bucureşti. Se va unge cu beţişorul cu vată sau cu degetul întreaga cavitate bucală, seara, înainte de culcare. Nu se v