Oficial, Consiliul Judeţean a intrat în posesia întregului amplasament pe care ar urma să se construiască Spitalul Regional de Urgenţă. Urmează să se realizeze o nouă licitaţie pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate.
Unitatea Militară din Floreşti a transmis Consiliului Judeţean, prin proces de predare-primire, suprafaţa de 8 hectare pentru întregirea amplasamentului destinat construcţiei Spitalului Regional de urgenţă. Îniţial, administraţia judeţeană preluase de la Armată doar 6 hectare şi urma ca după ce va fi mutat depozitul de muniţie să fie transferat şi restul de 8 hectare. Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a menţionat că în acest moment se poate demara procedura de licitaţie pentru reactualizarea studiilor de prefezabilitate.
Stagnarea proiectului spitalului regional de urgenţă era pusă, de către actualii lideri ai Consiliului Judeţean, pe seama amplasamentului care nu aparţinea în totalitate Consiliului Judeţean. „Un mare obstacol în calea acestui proiect al Spitalului Regional se lega de faptul că pe o parte din teren se afla un depozit al Armatei. Acum pe final de an, însă, am reşit să semnăm pentru preluarea întregului amplasament, astfel că putem demara proiectul de maxim interes atât pentru locuitorii întregului judeţ cât şi pentru cei 4 milioane de cetăţeni din regiunea de Nord-Vest a României ce urmează a fi deserviţi de viitoarea unitate medicală de elită", a transmis liderul administraţiei judeţene, Horea Uioreanu.
La începutul acestui an, Consiliul Judeţean a reuşit să preia 6 hectare de teren, iar ieri s-a semnat procesul de predare pentru cea de-a doua suprafaţă de 8 hectare, În total, amplasamentul destinat proiectului Spitalului Regional de Urgenţă este de peste 14 hectare. Câteva mii de metri pătraţi ar trebui retrocedaţi Bisericii Greco-Catolice. Uioreanu a precizat că ar fi ajuns deja la o înţel