Anul 2012 a fost destul de plin pentru Facebook. Compania a fost listată la bursă, preţul acţiunilor a crescut, a scăzut, s-a stabilizat, şi utilizatorii au fost nemulţumiţi de Timeline şi de multe alte schimbări, inclusiv de cele din noul regulament. Însă au fost şi câteva momente, amuzante sau nu, care au marcat Facebook în acest an.
Reacţia naturală a unei companii care îşi desfăşoară activitatea în online este ca atunci când cineva îi atacă informatic produsele să încerce să înveţe ceva din asta, ba chiar să-l coopteze pe acel cineva care a trecut de securitate. Pe acelaşi principiu merge şi Facebook pentru îmbunătăţirea reţelei prin aportul hackerilor de ocazie sau a celor intenţionaţi. Unele schimbări plăcute sau nu de către utilizatori au fost aduse chiar de către angajaţii Facebook. Iar altele au fost doar de amuzament.
Hackerii cred mereu că ceva poate fi mai bun şi că nimic nu este niciodată complet. Ei doar trebuie să verifice asta - de regulă, în faţa oamenilor care spun că e imposibil sau care sunt mulţumiţi cu actuala stare a lucrurilor.
Mark Zuckerberg despre implicaţiile pe care le au acţiunile hackerilor în serviciile online.
Există, acum, posibilitatea de a vedea pozele în format full-screen pe Facebook. Această funcţinalitate a venit în urma unei greşeli a lui Pete Hunt, notează „The Next Web“. El încerca să implementeze noi moduri de vizualizare şi a creat, de fapt, produsul din prezent al reţelei.
Noul mod de vizualizare a calendarului a început să fie dezvoltat în 2011, de către Bob Baldwin, inginer Facebook şi a fost definitivat în 2012. Acum, există un calendar al evenimentelor, împreună cu posturile din acestea şi pozele aferente.
Nici infrastructura fizică nu a fost uitată la Facebook. Inginerii voiau să testeze dacă serverele puteau rula normal la o temperatură mai înaltă, astfel încât să scadă ne