Statistica la nivel naţional ne arată că avem domenii schiabile în 17 judeţe. Ultimii ani au însemnat investiţii importante în acest domeniu, de la modernizarea pârtiilor vechi până la crearea altora, la care se adaugă apariţia de noi instalaţii de telescaun sau teleschi. Cu toate astea, se păstrează o colosală diferenţă între noi şi Austria, de pildă, al cărei domeniu schiabil, în total, ajunge la peste 6.000 kilometri de pârtii.
Vremea ţine cu amatorii de schi
Partea bună este că în acest an avem zăpadă din belşug, în România, în toate zonele montane, cum n-a mai fost demult. Ba, mai mult decât atât, specialiştii Administraţiei de Meteorologie spun că stratul de omăt de la munte se va conserva datorită temperaturilor foarte scăzute care se vor înregistra până la Crăciun. Astfel, în zonele de munte nopţile vor beneficia de temperaturi de până la 12 grade sub zero, în timp ce după-amiezele se vor "încălzi" doar la minus două grade. Ceva mai cald va fi, tot la munte, între Crăciun şi Revelion.
Nu se aşteaptă însă fenomene meteorologice spectaculoase, gen furtuni sau căderi masive de zăpadă. Până la sfârşitul anului va fi o vreme calmă. Tocmai bună pentru sporturile de iarnă.
Poiana Braşov
Poiana Braşov se remarcă printre cele mai importante domenii schiabile de la noi, pârtiile de aici având o lungime totală de 24 de kilometri. Stratul de zăpadă, în zona Postăvaru, atinge 60 de centimetri, ne-a spus administratorul domeniului schiabil din această staţiune, Dorin Drăgoi. Investiţiile din ultimii ani au asigurat suficiente instalaţii pentru zăpadă artificială. Turistul poate achita un abonament de 135 de lei pe zi, pe baza căruia poate folosi orice pârtie de pe acest domeniu. Există şcoli de schi în zonă, pentru începători, dar şi facilităţi pentru închirierea echipamentului complet.
Predeal
Predealul aşteaptă amatori de sch