Nu a apucat tastatura mea să se odihnească bine după ce am scris textul referitor la împărțeala pe partea PSD a noului Guvern, că Biroul Permanent (BPC) al PNL a intrat în ședință. Conform surselor Mediafax, supărarea liberalilor era legată tocmai de ceea ce scrisesem – faptul că atribuțiile miniștrilor liberali sunt diminuate cu ministere deținute de PSD. Că Dragnea va intra cu Administrația peste Internele lui Stroe, că ”marile proiecte de infrastructură” (autostrăzile) vor fi la Șova, nu la Fenechiu ori că Lucia Varga nu prea are ce să facă la Ape și Păduri, în condițiile în care există un minister al Mediului condus de Rovana Plumb. Colac peste pupăză, a mai apărut și ideea restructurării ANAF și scoaterea instituției de sub controlul lui Chițoiu de la Finanțe. ”Astfel, egalitatea e doar una de număr (de miniștri), nu și de atribuții. Ponta a pus pe masă, iar Antonescu a acceptat, o formulă de Guvern care asigură, în mod evident, controlul pentru PSD. Dar cu responsabilitățile de decizie (și efectele negative din punctul de vedere al imaginii publice) în curtea PNL. Victor Ponta și PSD au toate motivele să-și frece mâinile de bucurie. Crin Antonescu, somn ușor, în continuare!”, concluzionam cu doar câteva ore ca fumul să fie semnalat și de alte instituții media.
Crin Antonescu, supărat că și-a stricat somnul de frumusețe, pretinde însă că nu e vreun foc. Că fumul a apărut așa, din senin și că ”USL face bine”. Atât de bine că s-a gândit că n-ar fi rău ca miniștrii liberali să nu mai ajungă la audieri joi seara, conform programului inițial, ci să stea mai înainte la o șuetă de urgență în BPC. Ca să ”întărească principiile”.
Din cealaltă tabără, Miron Mitrea afirmă și el că n-ar fi vreo ”tensiune serioasă în Parlament, între cele două partide”. Și, dintr-un anumit punct de vedere, are dreptate. Tensiunea legată de împărțeala ministerelor și a atribuți