În urmă cu patru ani, când pregăteam primul număr al revistei Scena.ro, nu puțini au fost aceia care ne spuneau că e un mare risc să scoți o revistă nouă în vremuri de criză.
Asta nu ne-a făcut să ezităm nici o clipă, fiindcă Scena.ro scrie despre acea parte a lumii noastre care nu poate exista fără asumare de riscuri – lumea artistică. În timp, am lărgit sfera de interes a revistei de la teatru înspre dans, performance, instalații, noul circ, operă, ocazional chiar film, încercând la fiecare apariție să facem o selecție atentă dintr-un peisaj ale cărui puncte fierbinți pot fi la București, Berlin, Paris, Londra sau New York.
De-a lungul a patru ani, în Scena.ro au scris peste 20 de critici din țară și din străinătate – de la Hans -Thies Lehmann, Richard Schechner, George Banu și Bonnie Marranca până la cei mai importanţi critici români, cărora li se alătură începând cu acest număr profesorul Marian Popescu. În paginile Scena.ro au scris pe larg despre preocupările lor practicieni ai scenei – de la Thomas Ostermeier până la Radu Afrim, Vlad Massaci, Gianina Cărbunariu sau, în numărul 20, Alexandru Berceanu. Tot aici au apărut zeci de interviuri cu personalități ale scenei mondiale – începând cu Peter Greenaway, Andry Zholdak sau Andrei Șerban și până la Romeo Castellucci și Boris Charmatz pe care îi puteți citi în numărul 20. De-a lungul a patru ani Scena.ro a publicat zeci de articole despre cele mai importante evenimente din lumea spectacolului, scenele unde se nasc noile tendințe și se lansează noile voci – de la Festivalurile de la Avignon, Edinburgh și LIFT – Londra și până la ImpulsTanz Viena sau întâlnirile Premiile Europa pentru Teatru.
Astăzi, 20 de numere mai târziu, Scena.ro își continuă în plină criză demersul de punere în legătură, prin mijloace jurnalistice și teoretice, a scenei românești cu scena lumii, încercând să reducă dis