„Bărbaţii vor doar sex şi nu sunt interesaţi de o relaţie” sau „bărbaţii sunt doar nişte Casanova, jucători sau «armăsari»”. Este povestea tipică pe care o auzim despre sexualitatea masculină, fie că vorbim de bărbaţi precum Barney din „Cum ţi-am cunoscut mama”, de Charlie din „Doi bărbaţi şi jumătate” sau chiar de generalul David Petraeus. Este genul de experienţă despre care vorbesc majoritatea femeilor.
Există cercetători care afirmă despre moravurile bărbaţilor că sunt rezultatul evoluţiei, dar şi una dintre funcţiile testosteronului. Avem tendinţa de a gândi că bărbaţii au fost aşa din totdeauna şi că dacă ieşi la o întâlnire cu un bărbat va trebui să te confrunţi cu un comportament „tipic masculin”.
Trebuie avut în vedere faptul că nu ştim povestea în ansamblu, iar unele informaţii pe care le avem sunt eronate. Cotidianul „Huffingtonpost” a realizat o listă cu şapte dintre cele mai cunoscut idei preconcepute ce au în vedere comportamentul bărbaţilor.
Prima idee are legătură cu mass-media şi cu prejudecăţile promovate de aceasta. Motivul care stă la baza acestei opţiuni are în vedere alegerea bărbaţilor care se potrivesc cu ideile legate de sexualitatea masculină.
În multe comedii, „Casanova” este cel care conduce, dar adesea omitem faptul că el este depăşit numeric de alte personaje. De ce trebuie ca personaje precum Charlie sau Barney să iesă mereu în evidenţă şi să eclipseaze altele precum Alan, Ted sau Marshall? În alte drame sau comedii, cum ar fi „Cheers” sau „Happy Days”, raporturile sunt şi mai mult în defavoarea personajului principal.
Bărbaţiiînşalămaimultdecâtofacfemeileşiastapentrucăestemultmaiprobabilcaeisăaibăoaventurăextraconjugală. De ce ideea nu acoperă acest stereotip? Cu siguranţă este adevărat că bărbaţii sunt mult mai predispuşi să aibă o aventură extraconjugală. Problema este că dacă el alege să aibă o aventură