Cei care au fost prezenţi în decembrie '89 la Spitalul Judeţean spun că în acele zile, acolo, s-au comis cel puţin 10 crime. Doar două dintre acestea au fost dovedite, însă autorii nu sunt cunoscuţi nici acum.
Remus Tăşală avea doar 23 de ani, în decembrie 1989. A plecat de acasă alături de şase prieteni, motivând că se duc să joace un fotbal. S-a oprit însă la... revoluţie. În Piaţa 700, a fost rănit de gloanţele soldaţilor care se aflau în cordonul din faţa Comisariatului Militar. Remus Tăşală a fost rănit uşor însă, de la spital, familia l-a ridicat cu un glonţ în frunte. Cadavrul acestuia ar fi trebuit să ajungă la Crematoriul Cenuşa, însă a fost ascuns de un prieten de familie, care era brancardier la Spitalul Judeţean şi l-a recunoscut. La două luni, acesta avea să fie găsit mort. Brancandierul care i-a ascuns trupul a murit în condiţii suspecte, la două luni de la Revoluţie, trupul său fără suflare fiind găsit într-un şanţ.
„Remus a fost dus de prieteni la Spitalul de Oftalmologie. L-au trimis cu salvarea la Spitalul Judeţean, pentru că avea o plagă la gât. În maşină, doi securişti tot îi întrebau ce căutau pe stradă. Băiatul era bine. Acest lucru au declarat şi cele şapte - opt persoane care l-au văzut la spital. De la judeţean l-am scos cu o gaură în cap”, a povestit mama martirului, Vasilica Tăşală.
Dumitru Gârjoabă a fost rănit la şold în 17 decembrie, la Catedrală. Cei care l-au ajutat să ajungă până la Spitalul Judeţean au povestit că era vorba de o rană uşoară. Două zile mai târziu, Gârjoabă a dispărut din spital, iar numele său a apărut, ulterior, pe lista celor care au ofst duşi la Crematoriul Cenuşa.
Împuşcaţi în lift
Cazurile lui Remus Tăşală şi Dumitru Gârjoabă sunt exemple clare că la Revoluţie, în Spitalul Judeţean, au avut loc asasinate. Se presupune că securiştii executau manifes