Un turn banal de apă din Pantelimon devine turn de artă. Asociaţia „Make a Point” alături de un artist româno-libanez şi un alpinist utilitar transformă spaţiul industrial într-un reper cultural şi turistic. Vârful turnului este proaspăt pictat, iar la anul pe exterior va apărea o scară spiralată. Vizitatorii vor participa la proiecţii de film, expoziţii de pictură sau diverse concerte de muzică.
Turnul de apă din curtea Postăvăriei Române nu este cu nimic mai deosebit decât alte turnuri asemănătoare din Capitală. Însă, aceasta va fi transformat într-un spectaculos punct de atracţie pentru locuitorii din zonă şi nu numai.
Asociaţia Culturală „Make a Point” a decis să îl transforme într-un spaţiu cultural urban, unde veţi putea admira expoziţii de artă, vizualiza filme sau participa la concerte şi diferite seminarii de lucru.
Alma Cazacu, unul dintre iniţiatorii acestui proiect, ne-a explicat, direct lângă turnul înalt de 37 de metri, cum a prins viaţă această iniţiativă şi ne-a oferit câteva detalii despre cum va arăta proiectul odată finalizat, ce va avea parte de o inaugurare ca la carte, de Revelion printr-o petrecere cu fast şi multe premii.
Turnul de apă gri şi anost care se ridică din incinta Postăvăriei precum un far în interiorul unei închisori îşi va schimba complet înfăţişarea. Pentru început, bazinului de apă a fost pictat cu o perdea de culoare verde care învăluie vârful turnului, însă a fost aleasă o noanţă de negru puţin mai închisă pentru a-i păstra misterul turnului descris de Daniel Georges, artistul care s-a ocupat de aspectul turnului. „Se prezintă ca o structură înaltă din ciment rece asemănătoare turnului donjon, la care nu poţi ghici dacă este încă funcţional sau este o relicvă din timpuri de mult apuse”, susţine Daniel.
Perdeaua proaspăt pictată curge lejer din capătul turnului şi din când în când este lăsată semid