TIMISOARA. Ultimul seminar aplicativ la care au participat studentii Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, specializati in Economia Comertului, Turismului si Serviciilor, s-a transformat, recent, la clubul Park Place, intr-o autentica demonstratie de organizare si conducere a unei firme de catering. Sub coordonarea conf. univ. Carmen Babaita, titularul cursului de “Catering si gestiunea restaurantelor”, sapte echipe de studenti din anul terminal si-au aratat maiestria in arta gatitului si a marketingului gastronomic, fiecare grup alegand sa pledeze, intr-un autentic concurs al tinutelor traditionale si al gusturilor ca la mama acasa, pentru diverse retete ale bucatariilor italiene, maghiare, spaniole, internationale, dar si pentru ocazii speciale, respectiv Valentines Day.
In mod paradoxal, in acest an, niciun grup de studenti nu a inscris in concurs retetele savuroase ale bucatariei romanesti, semn ca tanara generatie iubeste mai mult pizza si pastele decat sarmalele si raciturile. “Seminarul aplicativ de catering a fost initiat in anul 2003 si are scopul de a-i ajuta pe studenti sa puna in practica cunostintele despre organizarea si conducerea unei firme de catering dobandite pe parcursul seminariilor din semestrul intai, anul III de studiu de specialitate. Acesta s-a dezvoltat ca un exercitiu de simulare antreprenoriala in care studentii planifica si organizeaza acest eveniment, incercand sa se apropie foarte mult de situatiile reale cu care se confrunta in realitate firmele de catering”, ne-a explicat conf. univ. Carmen Babaita, care, in coordonarea acestui concurs a fost ajutata de asistent dr. Andreia Ispas si ec. drd. Andrea Nagy.
“Asemenea seminarii au loc si la Universitatea Cornell din SUA!”
La randul lor, membrii juriului care au evaluat calitatea prezentarilor si consistenta retetelor au fost surprinsi de seriozit