Dosarul devalizării Institutului de Cercetări Alimentare, în care liderul PC este acuzat de spălare de bani şi trafic de influenţă, a fost retrimis la Înalta Curte. Doar această instanţă poate judeca parlamentari. Numai că... Voiculescu nu este încă senator cu acte-n regulă şi nu există un termen până la care e obligat să depună jurământul, pentru a-i fi validat mandatul Sursa: VLAD STĂNESCU
Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu (66 de ani), joacă agresiv în meciul său cu justiţia, pentru a tergiversa procesul de corupţie din dosarul devalizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).
Deşi a fost ales senator la scrutinul din 9 decembrie, mandatul său nu a fost validat, pentru că nu a venit să depună jurământul. Pe blogul său, Voiculescu a argumentat prin faptul că, în această perioadă, va efectua „un control medical mai amănunţit”, pentru că acum câţiva ani a suferit mai multe intervenţii chirurgicale. Din acest motiv, nu va „participa la activităţile curente”. Voiculescu nu va depune jurământul de senator anul acesta
Cu toate că Voiculescu nu este, deocamdată, senator cu acte-n regulă, magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, pe 20 decembrie, să retrimită Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) dosarul ICA, instanţa îndreptăţită să-i judece pe parlamentari. Problema e că, legal, Voiculescu nu este încă parlamentar. De altfel, nici nu există un termen precis în care trebuie să depună jurământul, pentru a-i fi validat mandatul.
Strategii avocăţeşti
Avocatul Daniel Fenechiu, ales deputat din partea PP-DD, a atras atenţia că judecata acestui dosar s-ar putea complica. Tocmai pentru că judecătorul Constantin Marino - Marin a trimis dosarul la Curtea Supremă, deşi lui Voiculescu nu i s-a validat mandatul.
„E o strategie genială. Soluţia este complet nelegală, având în vedere că dobândeşti calitatea de se