Pe lângă nebunia din trafic, aglomeraţia de prin supermarketuri, bucatele tradiţionale, în această perioadă se înmulţesc şi hoţii. Iată câteva sfaturi care să vă ajute să-i evitaţi.
De sărbători, hoţii sunt în elementul lor şi au “lipici” la buzunarele românilor agitaţi să cumpere cele necesare pentru această perioadă.
Statisticile arată că cele mai frecvente infracţiuni care se comit de Sărbători sunt furturile din buzunare, genţi şi sacoşe în locurile cele mai aglomerate din această perioadă: spaţiile comerciale, din mijloacele de transport în comun sau din pieţe.
Hoţii “lucrează” în echipă
Hoţii de buzunare acţionează de obicei în echipă. Strategia este simplă: unul “se asigură” că în zonă să nu fie nimeni care să-i poată observa când fură, altul care „atentează” direct la geanta, buzunarul sau maşina victimei şi încă un „personaj” care preia bunul furat şi dispare.
Hoţii care acţionează în grup îşi fac semne discrete între ei, iar la apropierea mijlocului de transport se răspândesc într-o anumită ordine, în raport cu sarcina pe care o are fiecare.
Spărgătorii de locuinţe profită în această perioadă de neglijenţa noastră şi intră în apartamentele lăsate descuiate. Aşadar, aveţi grijă să închideţi bine uşa înainte de a pleca la petrecere. Din grabă sau neglijenţă, s-ar putea ca la întoarcere să vă treziţi cu casa goală.
De asemenea, în această perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze copiii cu atenţie sporită deoarece aceştia sunt expuşi accidentelor survenite în urma folosirii obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.
Sfaturi pentru sărbători liniştite
1. În locurile publice, la piaţă, în magazine, aveţi grijă de bunurile dumneavoastră! Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere
2. Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea fa