NewsTuturor le place ca masa de Crăciun să arate bine, dar nimănui nu-i place să stea cu orele în bucătărie. Iată mai jos câteva idei de aperitive foarte simplu şi rapid de preparat, foarte gustoase şi aspectuoase.
Batoane crocante de dovlecei:
Se încălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius, se ia o tavă mare de copt şi se căptuşeşte cu hârtie de copt, unsă cu ulei. Într-o pungă din plastic se combină ingredientele uscate. Bucăţile de dovlecei se dau prin ou, se pun în pungă, se agită pentru a se acoperi cu amestecul de făină, se scot şi se aşază pe tavă. Se stropesc cu puţin ulei (de preferat dintr-un recipient tip spray pentru gătit). Se coc 10 minute, se întorc pe partea cealaltă, se stropesc din nou cu ulei şi se mai lasă 8 - 10 minute. Se servesc calde.
Frigărui cu roşii şi busuioc:
Roşiile se taie în jumătăţi, iar pe beţe se pun alternativ cu brânza şi busuiocul, se stropesc cu ulei de măsline şi se condimentează.
Citeşte mai mult pe Mediafax
NewsTuturor le place ca masa de Crăciun să arate bine, dar nimănui nu-i place să stea cu orele în bucătărie. Iată mai jos câteva idei de aperitive foarte simplu şi rapid de preparat, foarte gustoase şi aspectuoase.
Batoane crocante de dovlecei:
Se încălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius, se ia o tavă mare de copt şi se căptuşeşte cu hârtie de copt, unsă cu ulei. Într-o pungă din plastic se combină ingredientele uscate. Bucăţile de dovlecei se dau prin ou, se pun în pungă, se agită pentru a se acoperi cu amestecul de făină, se scot şi se aşază pe tavă. Se stropesc cu puţin ulei (de preferat dintr-un recipient tip spray pentru gătit). Se coc 10 minute, se întorc pe partea cealaltă, se stropesc din nou cu ulei şi se mai lasă 8 - 10 minute. Se servesc calde.
Frigărui cu roşii şi busuioc:
Roşiile se taie în jumătăţi, iar pe beţe se pun