Ziua de Crăciun se petrece în familie, alături de cei dragi – rude, părinţi, prieteni. Dacă aştepţi oaspeţi sau eşti invitat la masa de Sărbători, ar trebui să ştii
cum să fii o gazdă perfectă sau un oaspete model. Click! îţi dă 10 sfaturi de care ar trebui să ţii cont.
Cum decorezi masa de sărbătoare?
Este recomandat să termini pregătirile mesei festive cu o oră înainte de venirea invitaţilor. Unii ar putea sosi mai devreme şi te-ar găsi nepregătită. Foloseşte o faţă de masă albă, aşază vesela, tacâmurile şi decorează cu crenguţe de brad, lumânări, globuri sau figurine. Sigur îţi vei impresiona oaspeţii. În nici un caz nu lăsa totul pe ultima sută de metri! Nu este politicos ca invitaţii să se aşeze la masă, iar tu abia atunci să începi pregătirile.
Întâmpină fiecare musafir în parte!
Recomandat e să-ţi întâmpini fiecare invitat în parte, nu să-i laşi pe copii, alte rude sau alţi oaspeţi să deschidă uşa. Nu uita că tu organizezi petrecerea, deci tu trebuie să te ocupi de tot înseamnă acest eveniment! O gazdă perfectă îşi întâmpină invitaţii, le arată locul la care se vor aşeza la masă, crează şi întreţine o atmosferă veselă. Dacă unii dintre invitaţi nu se cunosc, indicat ar fi să deschizi discuţii la care şi ei pot participa.
Ţine cont de gusturile culinare ale oaspeţilor!
Atenţie mare! Pregăteşte preparate astfel încât toată lumea să se poată bucura de o masă îmbelşugată! Interesează-te dacă unii dintre invitaţi nu sunt cumva vegetarieni sau dacă nu suferă alergii la anumite preparate sau ingrediente: alune, nuci, lactoză etc. Apoi, pentru a nu da greş, este indicat să pregăteşti mâncăruri tradiţionale şi care ştii sigur că-ţi vor ieşi delicioase. Nu este cazul acum să faci experimente pentru că s-ar putea să dai greş. Atenţie şi la băuturile pe care le pui pe masă! Trebuie să cunoşti preferinţele invitaţilor. Unii poate