Poate cel mai special moment din Ajunul Crăciunului este cina alături de familie și de cei mai dragi prieteni. Pentru a fi o gazdă perfectă, muncești poate zile întregi să găsești și să prepari un meniu delicios, care să fie pe gustul tuturor. Pe lângă mâncarea pe care o servești, și decorarea mesei joacă un rol important. Fie că vorbim de tradiționalele coronițe din brad sau de cele mai moderne obiecte ornamentale, decorațiunile și felul în care aranjăm masa de Crăciun ne pot lumina și mai mult sărbătorile.
Preparatele pe care le vei pune pe masa de Crăciun trebuie să fie gustoase și să arate bine, însă, pe lângă mâncarea pe care o servești, nu uita că și decorațiunile de pe masă joacă un rol important.
Atunci când vorbim despre decorațiuni, atenţia trebuie îndreptată spre culori și modul de aranjare, în aşa fel încât combinaţiile de nuanţe şi numărul obiectelor să nu încarce prea mult masa.
Ideal ar fi să folosești trei culori. Poți apela la combinația roşu-alb-auriu; roșu-verde ori roșu-alb. De exemplu, poţi folosi o față de masă roșu cu auriu, farfurii albe cu o dungă aurie și șervetele roșii. O coroniță de advent cu patru lumânări va arăta foarte bine.
Dacă ai o masă mai mică și nu va încape coronița, poți utiliza niște crenguțe de brad pe care să le pui la colțuri sau pur și simplu pe un șervet frumos în farfurie. De asemenea, într-o vază mică, poți pune o crenguță de vâsc pe care să o așezi pe masă.
Pentru o atmosferă veselă, în centrul mesei poţi aşeza un aranjament din flori naturale sau poţi să pui în boluri transparente steluţe şi petale de flori, apoi să torni apă peste ele.
Vesela și tacâmurile sunt și ele foarte importante. Folosește tacâmuri de inox și vesela de ceramică ori porțelan. În niciun caz nu folosi veselă de plastic sau metal.
O farfurie mare, întinsă, aurie, poate fi o alternativă la îndemână pentru ba