Vrei să umpli masa cu bunătăţi, de Crăciun şi de Revelion, dar nu ai idee ce să găteşti? Libertatea îţi vine în ajutor cu 12 reţete delicioase de mâncăruri şi dulciuri, cu care sigur îţi vei impresiona familia şi prietenii. Aşadar, alege-ţi preferatele şi apucă-te de treabă! Vrei să umpli masa cu bunătăţi, de Crăciun şi de Revelion, dar nu ai idee ce să găteşti? Libertatea îţi vine în ajutor cu 12 reţete delicioase de mâncăruri şi dulciuri, cu care sigur îţi vei impresiona familia şi prietenii. Aşadar, alege-ţi preferatele şi apucă-te de treabă!
Ingrediente: 700 g pulpă de porc, 200 ml bulion, o căpăţână de usturoi, 20-30 ml ulei, o linguriţă rasă de piper măcinat, o linguriţă rasă de boia, o jumătate de linguriţă de sare, câteva crenguţe de rozmarin.
Mod de preparare: carnea se taie felii în groase de un deget şi se bate puţin pe ambele părţi. Fiecare felie se crestează pe margini, de jur-împrejur, la distanţă de două degete, ca să nu se încovoaie la copt. Se aşază carnea într- un singur strat.
Căţeii de usturoi curăţaţi se trec prin presă şi apoi se freacă bine cu puţină sare. Se adaugă treptat uleiul, ca la maioneză, până se obţine o pastă. Se adaugă apoi bulionul, condimentele şi crenguţele de rozmarin, plus 100 ml apă. Se toarnă acest sos peste carne, aşa încât să o acopere. Se pune deasupra tăvii o folie de aluminiu şi se dă la cuptor o oră.
Ingrediente: 1,5 kg picioare sau cap de porc, o ceapă, doi morcovi, un pătrunjel, un păstârnac, o ţelină, două foi de dafin, 4 boabe de ienibahar, 4 căţei de usturoi, sare.
Mod de preparare: se spală şi se curăţă bine picioarele sau capul de porc. Picioarele se taie în două pe lungime, iar capul se sparge cu satârul. Se aşază într-o oală încăpătoare şi se acoperă cu apă în aşa fel încât nivelul apei să fie cu patru degete deasupra cărnii. Se pune la foc potrivit. Se ia spuma, se adaugă sarea,